Otsikko


Connemara/Mayo Aikamoista kiemuraa oli reitti, halusimme vuoristoa ja sitä saimme. Kompassi ja mahdollisimman tarkat kartat kuuluivat varusteisiin, kuten suunnistajalla kuuluukin. Hilkka hoiti karkeasuunnittelun (päivätasolla) ja Jorma hoiti hienosuunnittelun (seuraavasta risteyksestä oikealle). Mutkittelevasta reitistä saat tarkemman kuvan täältä. Punaisella on merkitty reittimme, käytimme osin tässä karttakopiossa (Hertzin autovuokraamon kartta) näkymättömiä teitä.


Galwayn pohjoispuolellaTämän matkan aloitimme lentämällä Dubliniin, josta jatkoimme bussilla samantien Galwayhin. Sieltä olimme etukäteen varanneet vuokrapyörät Internetin avulla. Tarkastettuamme ne vietimme yön B&B:ssä, jonne jätimme loput tavarat ja matkalaukut paluutamme odottamaan. Seuraavana aamuna aloitimme jo kolmannen pyöräretkemme suuntaamalla pohjoiseen.


Hilkka ylämäessä

Varustuksena oli 18 vaihteiset maastopyörät, omat pyörälaukut ja matkamittarin toimme mukanamme. Ja tietysti sadevaatteet, joita tarvittiinkin. Pyörävuokraamon nimeä en nyt juuri muista, mutta voin kaivaa sen esiin, jos se satunnaista surffaajaa (sinua) sattuu kiinnostamaan.


Pitkä, pitkä alamäki

Matkan keskivaiheen vietimme Connemarassa ajelemassa näitä rinteitä ylös ja alas. Huippunopeus suurimmissa alamäissä ylsi aina 60 km tunnissa. Siinä kävi tuuli naamaan ja rystyset olivat jarrujen painamisesta valkoiset.


Tauko paikallaYlämäissä taas saatiin monipuolista jumppausta kun, varsinkin Hilkka, joutui työntämään kohtuuraskasta kulkuvälinettä. Kahden viikon tavarat olivat mukana. Odotellessani vedin lonkkaa, ja jotkut ohiautoilijat kun luulivat minun väsyneen.